Γυμνάσιο Τυρού

Εκδηλώσεις - Προγράμματα

Το σχολείο μας  έχει να επιδείξει πλούσια δράση σε όλους τους τομείς.

Στα πλαίσια των περιβαλλοντικών προγραμμάτων  διοργάνωσε και πραγματοποίησε δενδροφυτεύσεις ,  καθαρισμό Παραλιών  Τυρού, επισκέψεις μονοήμερες και πολυήμερες σε Κ.Π.Ε., προγράμματα ανακύκλωσης, σεμινάρια  στο σχολικό χώρο, καλλιέργεια τοπικών χειμερινών και καλοκαιρινών λαχανικών στο σχολικό κήπο και συμμετείχε στη δράση απελευθέρωσης άγριων ζώων,.

Στον τομέα του πολιτισμού ανέβασε  θεατρικές  και μουσικές παραστάσεις, προσκάλεσε συγγραφείς. έκανε αφιερώματα σε πεζογράφους και ποιητές, οργάνωσε επιστημονικές διαλέξεις. Για οκτώ συνεχόμενα έτη ανέλαβε την πρωτοβουλία της διδασκαλίας της τσακώνικης γλώσσας.

Ανέπτυξε κοινωνική δράση, συμμετέχοντας  στα προγράμματα της ACTIONAID, αποστέλλοντας οικονομική και υλική  ενίσχυση σε κοινωνικά ιατρεία, στο χαμόγελο του παιδιού, στους πρόσφυγες, σε φιλοζωικές οργανώσεις. Συμμετείχε σε  εθελοντικές δράσεις. Λειτούργησε στο χώρο του σχολείου Σχολή Γονέων για την επιμόρφωση γονέων σε θέματα  και προβλήματα που αφορούν στα παιδιά.

Στον τομέα της Υγείας πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις  για τις εξαρτησιογόνες ουσίες από το κέντρο του ν. Αρκαδίας ΠΡΟΛΗΨΗ, την κινητή τηλεφωνία, τη σωματική υγιεινή και τη σωστή διατροφή.

Στον τομέα της επαγγελματικής ανάπτυξης υλοποιήθηκαν επιμορφωτικές ημερίδες

Πραγματοποιήθηκαν Αφιέρωματα για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, στο ολοκαύτωμα των Εβραίων, στο ρατσισμό, στη σχολική βία, στα Α.Μ.Ε.Α..

Το  Γυμνάσιο Τυρού υπέγραψε το Μάιο του 1992 πρωτόκολλο αδελφοποίησης με το Κολλέγιο ANDRE MARLAUX της Γαλλίας. Ενώ κατά τα σχολικά έτη 2013-14 και 2014-15 συμμετείχε  στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού  προγράμματος  Comenius σε πολυμερή σχολική σύμπραξη με τίτλο  ¨Discover Europe through the world of mythology ¨ με άλλα 6 σχολεία από την Ιταλία, την  Τουρκία, την Πολωνία, τη Φιλανδία, τη Ρουμανία και συντονίστρια χώρα τη Λιθουανία.